Followers

Pages

Tuesday, May 31, 2011

Cik kepada Puan! :)

Hey guys! pe habaq? hope sihat-sihat aje la noo.. cuti-cuti ni tangan ni cepat je nak menaip kt SINGA BENG vs LIMAU AIS ni haa.. xde keja la katakan.. hehe.. apapun peace yaww.. janji bahagia.. yer dop? ahaks.. :D
Terasa nak menulis sesuatu tapi xtaw nk tulis apa lak. dui.. haha.. haa! i nak dedicated congratulation kat someone lah. oke, citer sal hari ni.. Tadi pagi b4 kuar p Jerteh, ada la sorang kawan lama i datang kat uma, Wan Kasmani nmenya. Time tu baru je nk bukak pintu pagar nk kuarkan keta. Apa yer hajat cik adik sorang tuh.. hehe.. Wahh.. Ada berita baik upenya, cik Kasmani da nak melangsungkan perkahwinan pada 3 Jun ni bersamaan 1 Rejab. Sorang lagi kawan kte ni bakal mengakhiri zaman bujangnya. Cewaahh.. Anda bila lagi? lau tanya saya kOmpen lambat ag. yang pasti study kena habis dulu noo.. hehe .. Apapun di kesempatan ni saya nak ucapkan berbanyak-banyak tahniah pada cik Wan Kasmani yang bakal bergelar Puan Wan Kasmani. Tahniah beb. Ni yang kte pon x sabo nak kawen gak ni. haha.. Semoga sentiasa berbahagia dan kekal hingga akhir hayat.. InsyaAllah ~

Monday, May 30, 2011

Janji !


Cubalah kau mengerti
Perasaan hatiku
Ku cinta kamu
Hanya itu aku tahu

Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku

Chorus
Aku akan selalu
Menjaga dan mencintaimu
Aku janji padamu
Takkan menduakanmu

Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku
Ulang Chorus*
Aku janji padamu
Akan mencintaimu
Ulang Chorus*

Takkan menduakanmu


Puteri Ain Nurani yang ChoOmeeL!

Ok. Firstly, kenalkan ini cik Roslina. kawan + jiran i dari kecik ag.. hehe .. :D
Petang tadi i bawak Lina n her family p Lata Belatan. Eceli dia yg ajak, i apa lagi on jer. hehe.. kteorang p x mandi sungai pn just tgk budak2 men n join main cket2 jer then amik gambo. hehe .. Yang paling syok dapat berkenalan n main2 ngan Puteri Ain Nurani.
waa.. budak ni sangat chomeeeeeL! ! sangat comel !
Diaorang ngasuh Peteri Ain ni. Ble suh tepuk tangan, Ain tepuk. suh wat muka chomel pun Ain wat. Suh menari pun Ain menari.. waaa... baru 7 bulan kot. cute bangat seh. hehe..

i dah jatuh sayang kat dia .. :D

Sunday, May 22, 2011

Cuti Bermula

Salam. Alhamdulillah skunk i da berada kat uma. full of peace! hehe .. apapun xtaw nape cuaca kat uma ni ase panas bebenOr. asik berpeluh je. nk tido pn kne mandi dulu. huhu.. ermm.. b4 balik sini hari sabtu malam yg lepas i dan 2 org lagi kawan sempat la menghabiskan masa ngan beberapa aktiviti. bkn takat habis masa, duet pn hbis sekali. hoho. kami plan awai2 ag nk p wat muvie maratOn kat men ag tempat terdekat kami lau bukan alamanda tu je. huhu. sempat la tengok 3 movie. Lepas gian da lama x tgk wayang. Hari khamis petang tu kteorang sume bertungkus lumus angkut barang tuk pindah ke umah baru. next sem xkan sama mcm sem2 lepas da. rumah kami di Taman Casa Mekar menanti kami. Waa.. walaupun excited nk duk sana tp i tetap takut nk tempuh hari2 yang penuh dengan 1001 cabaran wat kami. i just hope kteorang sume dibekalkan dgn ketabahan n kesabaran yg x berbelah bagi antara kami. Moga penghuni rumah no.2 Taman Casa Mekar hidup ngan harmoni. huhu. ermm.. Firstly kami layan fast furious, then karak & nur kasih. citer ni sume best gle beb. Paling touching of course la Nur Kasih an. aduyai sweet gler kot. wat den ase nk kawen je.. opss.. haha.. Hari sabtu plak kteorang p Putrajaya, Himpunan Sejuta Belia. Best jugak sebab ada macam2. duet kami hbis kt pc fair je. haha.. Pastu kami hbiskan masa amik2 pix ngn abg2 tentera plak.excited kot nk amik gambar ngan diaorang. haha..
....................
*oh ya, thanks wat abg asyran n kak mirah sebab tolg i pindah barang .. mucho gracias ! ^^

Friday, May 20, 2011

Menangislah

Wanna share something wif u all. ^^
Menangislah ~
Ayu baru je terbaca satu artikel kt salah satu blog islamic tadi. InsyaAllah kita boleh jadikannya renungan bersama tuk jadikan kita insan yang lebih baik pada hari-hari mendatang. InsyaAllah ~

SAIDINA Abu Bakar al-Siddiq adalah seorang sahabat Rasulullah SAW yang amat penyedih. Apabila beliau membaca ayat Allah, air matanya tidak dapat dibendung. Hatinya begitu lembut, sensitif dan cepat tersentuh.

Saidina Umar pula suka mengingatkan dirinya terhadap hari perhitungan. Ketakutan sentiasa menguasai hatinya.
Wajahnya diguris bekas aliran tangisan yang terus-menerus mengalir mengingat hari perjumpaan dengan Allah kelak.

Ketika dalam keadaan sakit tenat yang membawa kepada kematiannya, beliau berkata, kepada anaknya Abdullah bin Umar: “Letakkan pipiku di atas tanah.” Abdullah melarang dengan lembut sambil berkata: “Wahai ayah, bukankah itu akan membuatmu semakin sakit?” Umar berkata lagi: “Aku tidak peduli, letakkan aku di atas tanah, celakalah aku jika Tuhanku tidak merahmati aku!”

Tangisan adalah ubat bagi hati yang keras. Ia mendatangkan cahaya dan membersih daripada kekotoran dosa, manakala berlebihan tertawa dan bersenda gurau membawa kepada kelalaian, mengeraskan hati dan mengeruhkan kesuciannya.

Rasulullah SAW suatu ketika bertemu sahabat yang tertawa sambil bergurau. Baginda SAW bersabda maksudnya: “Jika kamu semua mengetahui seperti apa yang aku ketahui, nescaya kamu akan banyak menangis dan sedikit tertawa."

Kita x tahu kan qada dan qadar atas diri kita. So, pe kata kita letakkan diri dalam keadaan takut dan mengharapkan kepada Allah s.w.t. Menangislah dan banyakkan memohon pertolongan-Nya. Menangislah kerana ingat malam pertama pada alam kubur. Sesungguhnya amat berat dan tertanggung. Menangislah kerana ingat hari perhitungan. Keaiban yang terlalu banyak akan dihitung.
Subhanallah ~
Ampunkan aku Ya Allah. Ampunkan dosa kami T_T

*[miss my dearest sis]

Monday, May 16, 2011

Recently me

Not feeling well makes me more less to talk.
Badan asik ase xlarat.
Wat keja sikit pn da letih.
Tido nak banyak.
Study kureng. hoho.
sgt BAGUS di situ :(
Baru lepas 1 paper.
Killer gak r.
Next week full exam.
I wish i am strong enough to face the day.
[nk strong camne lau xstudy Ayu oi]
erghh .. Sgt xmenentu emosi kat cni. huhu.
Satu menda dat i realize recently
Mish Ayu sangat malas ok.
somebody please help me. ayoOo.. huhu ..



Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara

Firstly Ayu nak ucapkan happy teacher's day tuk semua guru & bakal-bakal guru sekalian especially tuk my budak class. Da lebey kurang 3thn lebey da kn kte duk cni. Da kenal da hati budi masing-masing.
Selamat Hari Guru yer korang! semoga dapat jadi cikgu yg succes selalu. x lama dah nk jd cikgu yer! chaiyok2 .. huhu ..
Then utk my cikgu2 kat SK Renek & SEMEKAR. Terima kasih atas semua ilmu yang dicurahkan. Ayu taw Ayu student yang baik [prasan cket], walaupun bkn best student tp lau ikut ketegori pelajar maybe dalam kalangan pro budaya sekolah kot.
Agak skema sket sbb x berani nk broke rules.. sanggup tangguh keperluan diri n patuh peraturan sepenuhnya. Dalam fikiran, mybe someone like dis ..
Owh, just kidding. im not the nerd person. im just ordinary person. sume sederhana. blajo sederhana. mkn sederhana. main sederhana. result pn sederhana. haha..
Tapi skunk da bertukar kpd antara budaya sekolah dengan budaya remaja dah. Don't worry, it's means tetap hormat peraturan2 yg ada, tapi di samping tu boley penuhi keperluan diri. Kira da stabil la kn. hehe.. :)
Erm.. apapun i do miss semua kenangan dolu2 .. Nak2 time sekolah menengah. Even ada kenangan pahitnya but its keep me felt dat im the lucky person coz hv many fren like u all. And now i going to b a teacher. A preschool teacher.
Thanks to Allah.. :))
Happy teacher' Day!!
Antara sahabat yg menemani sy kt cni ..
Sayang kamoO .. :P

Thursday, May 12, 2011

Broga Hill ExpeditiOn ..

Aktiviti kelas yang dianjukan oleh AJK bersuka ria kelas dis time besttttt sgt! sgt best! hehe.. Thanks dear fren sume. Da lama x buat aktiviti yang advanture & sporty camni. ^_^
Kteorang awalnya plan nk tgk sunrise tp disebabkan masa yg x mengizinkan x berapa nk sempat la. Apapun kteorang da bertolak dalam pkul 6 lebey camtu, Lepas subuh, tuk ke Broga Hill, Semenyih. Sampai je sana terus mendaki taw. Mula2 semput jugak r. Penat gler beb.. dan jalan dy agak merbahaya. So, sape2 nak p sna tu hati2 taw. mesti berhati gler2.. :))
Macam x percaya kt diri sendiri dapat sampai puncak Broga Hill. Macam da nk putus asa gak r mula2 tuh tp bila pikir balik, bkn senang nk dtg lagi. Kena cuba jugak sampai nun puncak sana. Nak rasa mcamne asenya dapt duk ats sna. Yeah!! akhirny i did it! we did it!! suka sgt ~ ^_^
Xrugi pn wat aktiviti ni. Penat sikit. Lenguh2 sikit tu apalah sangat kn.. hehe.. Seyes tempat ni sangat cantik. Subhanallah .. Semoga keindahannya terus kekal untuk tatapan kita sume sekaligus mengagumi ciptaan Allah s.w.t nie.. ^^
Paling penting cuba positifkan fikiran..
Trust urself! apa pun kita boley buat janji kita dah mindset yang kita boleh!
Lau kita x caya kt diri kte sndiri camne org len nk prcya kt kita?
xde yg mustahil dalam hidup ni kan??
cewahh..!
Positif lak Ayu bab2 ni.. Cuba bab len..haha..
[InsyaAllah dlm proses perbaiki diri utk lebih berfikiran positif ^_^ .. hehe]
Korang2, lau nak ajak saya p daki brOga Hill lagi boley je. Saya sukeeeee ~

Monday, May 9, 2011

Joget Kenangan Manis Jom!

Layan lagu Allahyarham Sudirman malam2 ni sambil siapkan kerja best jugak. Lagu kenangan time amali muzik .. love dis sOng! jom dengar sama2 ea.. kOmpen u all like it .. :D


video

Sunday, May 8, 2011

Selamat Hari Ibu

Happy mother's day ma!! i lurve u sOOooo much.
i do miss u. miss u! miss u! miss u! huhu..
dah brp bulan kot x jupe ma.. waa.. rindu gler.
Ma .. ayu nak ucapkan happy mother's day. selamat hari ibu..
Ayu sayang ma ketat2.. hehe.. ^^