Followers

Pages

Tuesday, August 30, 2011

Rayaku ..

First of all aku nk wish selamat hari raya tuk semua .. thanks buat keluarga, teman-teman, dan semua yang sudi menyerikan hari raya aku kali nie .. korang sumer mmg sweet sgt .. suka tol aku layan telatah budak2 datang beraya. Belum masuk umah ag da mintak duet raya.. macam2 la.. tergelak aku dibuatnya.. haha ..
Ayu gak nak mintak maaf lau ada wat salah silap ngan saper2 aje yer..
Hari ni, air mata aku bergenang bila p melawat kubur atok aku .. Da lama x p ziarah .. Hmm .. rindu kat arwah .. Ma pn sampai nangis duk kat kubur arwah. walaupun atok aku ni xrapat sgt ngn cucu dia tp bila aku ingat kat arwah ada kenangan yang mmg aku xley lupa then wat aku tersenyum je bila ingatnye.. Hmm.. Seyes rindu ..
Hmm.. ntah apa ag yg kurang hari ni yer? ntah la .. lain sikit .. hmm.. Apapun xmo tacin2 .. smile2.. Hari ni tetap ada istimewanya .. thanks awak2 yg sudi dtg ke rumah beraya yer .. sukee sgt! :)
Ni pulak pix kenangan raya 2011 kteorng .. sukee aku layan telatah family aku ni. [pdahl diaorang yg kena layan telatah aku yg ntah pape ni] haha .. Aktiviti kteorang, amik pix time tetamu xde.. pix giler2. my mom pn join sekali. tu yang swonok.. ngee ~
Share sket pix kat cni ea .. hee ^^




Camat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir dan Batin

Friday, August 26, 2011

Patah Seribu - Shila Amzah

Walau kau tiada di sini Ku tetap ingat semua pesanmu Ku hidup seolah-olah kau masih ada Bisikan kata kepadaku Bilakah kau akan utuskan surat buatku Aku terus menunggu tibanya kata cintamu oh.. patah seribu hatiku Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi Biar pergimu tanpa relamu Namun hatiku tetap rasa Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan Patah seribu hatiku Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi Sayangku mohon padamu Segera tinggalkanku Pergilah kau ke tempat yang kau tuju Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku Pergilah

Wednesday, August 24, 2011

....


I can't pretend dat i'm ok while i am really not ok .. :(
Missing u my masa silam ..
semoga sentiasa bahagia ..
Ya Allah, give me strength please..


Tuesday, August 23, 2011

Go With The Flow


i like dis quote ! :)

Sunday, August 21, 2011

Senyum tu kan ayu !



Cewwwahhh!!
Baca tajuk post kali ni .. Cam prasan cket kan.. haha
Sajeee je...
Cik Alia! ce tengok gambar lama nih! macam cun jugak kan?

hahaha .. sajeeeee je lagik ..
nak je senyum macam ni selalu an .. hmmm .. :(
Asal tataw macam asik tacin2 je da dkt nak raye ni .. huk3 :(

Friday, August 19, 2011

Happy Besday Yayang Mieza !


Happy best day kembaq saya!

"Allah selamatkan kamu ..
Allah selamatkan kamu ..
Allah selamatkan cikgu Mieza ..
Allah selamatkan kamu .."

Yeay!!! cikgu mieza da tua!!! Hehe ..
Sayang awak ketat-ketat ah ..
Sempena besday awk yang keeeee keeee keeeentut, eh cilap! tu la awk, asik ken*** je lam bilik tuh .. Haha .. [jangan mara naa] .. Gurau2 aje.. Kih3 :P
Em.. happy besday yang ke-22 yayang!
Da tua awk! Cepat pikat Haziq! amik dy jd boyfriend! kang saya rampas kang! sy pn xde sape2 ni.. Haha.. :P

Awak! saya nk mintak maap dari hujung rambut saya yg cantik panjang mengurai [perasan suda .. Haha] sampai la ke hujung kaki, lau selama bersahabat ni ada banyak wat salah or wat awk kecik hati.. Hehe .. Kerana dirimu begitu berharga! ceeewahh!
Jangan pernah jemu berkawan dengan saya yer, even saya ni banyak kurangnya.. huk3.. [wat drama sedih jap] Hehe ..

Semoga panjang umor dan sentiasa dimurahkan rezeki .. Semoga mendapat kebahagiaan di dunia dan akhirat .. Selamat berpuasa dan Selamat hari raya [melalut plak wishing nye] Hehe .. Paling penting jangan nakal-nakal yep! xnk nakal2 dah .. Hehe .. Daaa...

Semoga kebahagiaan sentiasa buat kamu ~



Thursday, August 18, 2011

I Love u & I Miss u


I Love u & I Miss u
I Love u & I Miss u
I Love u & I Miss u
I Love u & I Miss u
I Love u & I Miss u
I Love u & I Miss u
I Love u & I Miss u
I Love u & I Miss u
I Love u & I Miss u

night run !


Night run hari tuuuu~
Event da agak lama tp tetap nk update... hahaha..
Best sgt jadi crew sama korang ..
Putrajaya event! xpasal2 i join jugak.. hehe ..
Xdapat amik gambar banyak2.. pakai hp je. gambar x cantik.. huu~
Gambo first tu ngah naik lori ramai2 tuk p kat checkpoint.
Mission ~ isi air dlm cwn krts tuk bg kat pelari2 night run!
Macam2 ragam ada .. Pengalaman besh! haha
Bukan kteorang yg lari tp penatnya macam kteorang join lari sekali.. Haha..
Btol x kawan2.. ?
Apapun, swoooonok sgt! main air pas hbis tugas! cewaahhh..!
Bertugas dengan jayanya.. hehehe ~
thanks to all ..
Eh, lupa.. saper xtuntut gaji night run ag sila tuntut ngan saya yer!! cpt2!! Hehe..

:)



Wednesday, August 17, 2011

Xdak Idea !!

Gue sgt xdak idea dah ni hah ..!! tolong2!! help2!! anybody looked me! i'm limped.. haha.. lemas dalam arus praktikum!.. Haha .. Hari jumaat ni last aku di'observe' oleh pensyarah tuk major aku.. Prasekolah.. aktiviti mau bagi gempak cket kan.. xde la duk di takuk yang sama org kata.. [yelah tuu.. ] haha..
Sambil2 menaip ni sambil2 cari idea jugak.. [yelah tuu lagik..] haha.. Tema minggu ni tema Kemerdekaan... Yeah! Go cikgu! Go! Berlakon cara laungkan merdeka dah! kolaj bendera merdeka dah! hias kereta berhias dah! apa lagi haa?? kering idea da ni...
Ermm.. lagu ni la rhupa cikgu prasekolah.. nak sume idea menarik n kreatif.. mne nak cari? Haha.. Tuk orang macam mish Aryu ni boley botak kepala taw [hish! mintak jauh naa] haha..
Chumel kan budak2 ni.. tu pasal cikgu tetap sayang korang, walau degil mne pn korang taw.. Hehe.. Hmm.. yang pasti cikgu akan rindu korang .. Love u all ~

Adik farah aliah yang happy jalan2 pusing kampung hari tuu ...

boyfie baru cikgu ... encik Haziq! cikgu mieza! sila jangan jelez! he's mine.. haha .. :)

Jom bersukan bersama cikgu jom! hehe ..

Cik Mimi and cik Ju! partner praktikum paling best r! n cik mieza sy! hehe.

Cikgu dikelilingi lelaki2 hot! haha..

Budak paling pandai & encem.. mr.darwisy!




3 Kupang Media !!

Dalam kesibukan yang xterhingga ni aku nak share something kat blog yang x seberapa nih. xkira! nk share gak! hehe.. nak share pasal geng 3 kupang. Ecece .. actually 3Kupang Media ni group yang terdiri dari 3 orang anak muda yang hensem! [cewah! hehe]. Mereka menawarkan pelbagai tawaran dalam bidang photografi, videografi mahupun design. Untuk photografi terutamanya, 3Kupang Media menawarkan khidmat Wedding Photography, potraiture, group potraiture, convo potraiture dan pelbagai lagi dengan kadar yang berpatutan serta kualiti yang maksimum. [copy paste dari info diaorang] kih3 .. Ce try tgk gambou diarong ni, cantik2 sumenya.. aku salalu gak view diarong punye gambar2 tiap kali ada gambar bru.. cantik.. sukeee tgk!..




(nk tgk lebey2 bole p kat page diaorang ... yang nie .. 3Kupang Media!)

Haa.. apa yang penting nak gtaw, diaorang tengah anjurkan satu contest best... yang ni haaa ...

Kategori :

Untuk kategori SINGLE,COUPLE,GROUP sahaja
Cara menyertai :
1- Buka 'wall' / dinding 3Kupang Media di Facebook.
2- Muat naik(upload) gambar anda di wall 3Kupang Media
3- Atau send ke order@3kupang.com
4-tunggu gambar anda dimasukkan dlm album PESERTA KONTES "SAYA DLM BAJU RAYA SY" terlebih dahulu
5.ajak rakan like gambar anda

Untuk kategori BLOGGER sahaja cara menyertai :
1.para blogger harus buat entry berkenaan 3kupang media...xkisah la nk cerita pasai gambar kami..group kami...atau nk cerita pasai kontes nii..janji berkenaan dgn 3kupang media
2.blogger boleh letak gambar2 kami di blog anda
3.jika anda memerlukan info tentang group kami...anda boleh tnya atau pm kami bertiga AIMAN HAKIM, SALIHIN HAJI ISMAIL, ANAS 'CEYM' FIRDAUS
4.copy link entry blog anda dan paste kt wall 3kupang media
Cara pemilihan pemenang :
1- Hanya 1 peserta dari setiap kategori akan diangkat sebagai pemenang.
2.kami akan menilai dari segi kreativiti anda mempromote page kami(utk kategori blogger sahaja)
3-kami akan menggunakan sistem khas application java utk memilih pemenang(utk kategori blogger sahaja)

HADIAH MENARIK
1sesi photoshoot bersama 3kupang media
*1printed photo include frame
*gambar dlm bentuk soft copy(DVD)
Terma & Syarat Penerimaan hadiah :

1- Pemenang dikira melalui sistem like.paling bnyak like dikira sbg pemenang
2- Sesi fotografi akan dijalankan di kawasan, Kedah/Selangor/ KL.
3- Gambar secara print dan softcopy dvd akan dihantar melalui post.


TARIKH TUTUP PENYERTAAN DAN LIKE2 PADA 30SYAWAL 1432H
Selamat Maju Jaya 3Kupang Media!

Apa2 info or nak taw lebih detail sal contest ni and diaorang skali ley tgk kat page ..
----> 3Kupang Media!
Oke korang2 sumer boley join contest ni ramai2 ea.. :)
Daaaaa .. ^^



Tuesday, August 16, 2011

Uhuk! Uhuk! Uhuk!


not fellin well ~

wuuuu ... sakit tekak den ni haa.. asik batok je .. adui ..

da makan ubat da tapi x oke2 gak ..

dis friday last observe tuk major ..

hope suara ok balik .. doakan yer .. huk3

_____selamat berpuasa utk hari ke 17 ramadhan! :)_____

Friday, August 12, 2011

Aku Ingin Mencintai Dengan Sebenar - benar Cinta | Aku ISLAM


Isi masa baca menda baik pe salahnya kan ..
muhasabah diri ..
sila2 ..
hee .. :)

Ya Allah ..

Ya Allah ..
Ketika hati ini menangis hanya Engkau yang tahu ..

Ya Allah ..
Ketika aku tiada siapa di sisi ..
Ketika dunia tiada simpati, hanya Engkau mendengar rintihanku.
Hanya padamu tempatku mengadu ..
Mendapatkan ketenangan hati hanya dengan mengingati-Mu

Ya Allah ..
Ketika aku dalam kepayahan,
dalam kesendirian dihimpit cubaan,
kau beri aku kesabaran,
pengalaman mengajar erti kematangan ..

Salam Ramadhan ! :)

Thursday, August 11, 2011

Di Penghujungnya

Bila setiap tutur kata yang kita ucapkan
Lebih menyakitkan sayang
Tiada akhirnya bertengkar dalam kecewa

Mungkin perasaan cinta yang dulu di bangga
Kini sudah hilang sayang
Janganlah cuba memaksa hati yang tawar

Tak guna lagi
Engkau dan aku
Berpura-pura masih bersatu
Sedangkan dua
Muka bertentangan
Suatu penyeksaan

Tak guna lagi
Untuk ku terus
Berpaut janji
Yang telah lupus
Perjalanan kita
Mungkin sudah tiba
Di penghujungnya

Mungkin perasaan cinta yang dulu di bangga
Kini sudah hilang sayang
Janganlah cuba memaksa hati yang tawar

Ku doakanmu dapat ketemu seorang insan yang lebih baik dariku
Doakan aku dapat ketemu cinta yang lain untuk menemani hidup

Tak guna lagi
Engkau dan aku
Berpura-pura masih bersatu
Sedangkan dua
Muka bertentangan
Suatu penyeksaan

Tak guna lagi
Untuk ku terus
Berpaut janji
Yang telah lupus
Perjalanan kita
Mungkin sudah tiba
Di penghujungnya

Tuesday, August 9, 2011

Lukisan Budak Darjah 3!





Isu-isu dalam pendidikan jasmani! aktiviti hari tu lukis poster pasal tajuk ni dalam kumpulan. up's to korang nk berapa org dalam satu kumpulan. cikgu x kesah. Haha.. Cikgu tataw nk pilih pemenang yang mne nih.. Apapun korang punye lukisan better dari cikgu ah.. hehe.. Saper rajin vote! sila pilih no 1 hingga ke empat ea.. cikgu konpius! haha

Monday, August 8, 2011

Bulan Kemerdekaan

video
sambutan perasmian bulan kemerdekaan ! ^^

Sunday, August 7, 2011

Aerobic di Praktikum!

video
Time minggu kesihatan hari tu, cikgu praktikum ad job kne handle aerobik. oleh sebab cuaca hujan, xdpt nak wat kt dataran, kena la jugak wat kat dalam dewan ni haa... siyan budak2 terhimpit-himpit.. hehe.. lau kat dataran mesti ag gempak kan.. em.. Dapat uploud yg kat chicken dance ni je .. Layan je laaa.. huhu ..:)

Monday, August 1, 2011

Ramadhan untukku

Aku baru je pas tlg cik mieza wat slide then wat tag group tuk budak2 pra aku. Yes, mata da ngantok tapi hati macam serba x kena. kenapa yer? hmm.. Ramadhan dah 3 hari, tapi still x sempat nk p terawih. Rasa macam x hidup je bulan Ramadhan aku nih. Hmm.. Rasa rugi yang amat, bila nk p nih. xkan weekend je kot.. Huk3 ~
Alhamdulillah syukur, masih ada Ramadhan untukku tahun ni .. Entah esok dan hari seterusnya aku tak tahu .. So, wat sape2 yang ada terasa hati ngan cik ayuani ni, jutaan kemaafan aku pohonkan .. Taw je la, aku ni banyak kurangnya .. Huu .. kepada kawan2 and sape2 saje, aku mintak maaf ! 0 - 0 oke! :)
nitez .. :)