Followers

Pages

Thursday, March 29, 2012

Hati Ini


Hati ini, milik Allah s.w.t .. 
dan aku x layak nak memberi hati ini pada sesiapa andai tiada keizinan DIA yang maha Esa .. Pehh! best kan ayat tu, betul apa? sape sokong sila senyum .. :) :) :)
Mengenali, jatuh cinta dan menyanyangi seseorang bukan sesuatu yang kita paksa, hadir tanpa diduga .. jiwang pula terasa, tapi ini hakikat hidup kita .. sepanjang perjalanan hidup ni macam-macam manusia kita jumpa, macam-macam senario dan ragamnya .. ada tercoret kisah bahagia dan ada juga dukanya .. tapi kita belajar dan terus belajar untuk hidup di bumi Allah yang serba banyak pancarobanya ni .. Kadang x terduga datangnya rasa dalam jiwa, hanya DIA yang maha mengetahui segala .. tak lari pula kita dari melakukan kesilapan, tersalah cara dan tersalah kata, 'Astaghfirullah halazim', kalimah yang menyedarkan kita untuk kembali kepada yang Maha Esa.. 'Alhamdulillah' kalimah ketenangan yang tiada galang gantinya .. ;)

*Bukan cinta yang hanya pada pandangan dunia dicari, tapi sebaliknya .. cinta sampai syurga diimpi.. InsyaAllah .. (^^,)

:)

^^,

Missing someone really hard. Oh no! hate when the "rindu' word berlegar-legar dalam kepala hotak, pikiran dan hati gue. syuhhhh! pergi jauh-jauh. x mahu rindu-rindu ok. x best langsung. Huhu .. mood petang ni suam suam kuku camtu . ngah berusaha ciapkan rph and rph untuk esok. walaupin esok maybe x mengajar sangat sebab nak sambut besday budak2 pra, menda wajib ni tetap kena buat. buat sehabis baik. Hoho .. bajet aje .. Hee ..
Esok hari jumaat ok kengkawan. jumaat means? yeah .. rehat! rehat dari cengkaman rph and rps 2 hari .. haha .. feel good jap .. Huu .. ok, ada 2 rps tuk esok x ciap lagi .. sambung dulu ..  :)

macam dah lama x bersukan. bila la ada peluang nk main badminton kat upm lagi macam duluuuuu .. Huu ..

Monday, March 26, 2012

Lagi 5 Minggu ..

ehem2 .. assalamualaikum?
Cikgu da busan n suka-suka hati main snap picture sorang2 pulaks. hehe .. oke derr, dah lama x post something kat sinie kan. lau biasa baca bahasa blogger kn, diaorang suke guna ayat "dah bersawang pn blog aku ni" xpn "berhabuk sial blog aku ni, da lama x hupdate" ekeke .. seyes suka baca blog orang-orang ni .. pandai je mengarang itu ini kan .. 
Aku xde la rasa nak update sangat, nk gtaw yang mmg aku x sbr nk habiskan prktikum yg tinggal 5 minggu ni lagik! fuhhhhh .. seyes penat otak, fizikal, mental .. arghhh .. sabar .. sabar .. naseb baik selalu dapat sokongan dari orang-orang tersayang, kadang tu tension sampai sob3 jugak .. x tahan derrr .. ponim kepala .. Huu ~
Anyway, nak tag nama akak fyruz cket boley .. Maseh bagi present shawl kuning ni kat i .. sweet ngat akak ni, baru berkesempatan pakai yang sesuai dgn baju .. Hehe ..
Oklah, sambung wat keja duluuu .. daa ..
Assalamualaikum .. ;)


Wednesday, March 21, 2012

CARA LELAKI MENGUNGKAPKAN CINTA


Bagi lelaki sebenarnya mengatakan tiga perkataan ini merupakan sebuah langkah besar kerana lebih dari sekadar mengekspresikan perasaan.Bagi sesetengah lelaki pula,cinta terasa seperti sebuah komitmen hidup dan bagi sesetengah orang penuh dengan bahaya.Takut penolakan menjadi alasan lelaki enggan mengatakan cinta kerana penolakan bagi sebahagian besar lelaki sangat menyakitkan. Sebahagian besar lelaki perlu merasa aman dalam sebuah hubungan sebelum dia berani mengatakan kata-kata tersebut.Ada lelaki lain mengungkapkan aku cinta padamubererti aku menawarkan sebuah komitmendan bagi banyak lelaki cinta diungkapkan melalui tindakan sehingga kata-kata itu adalah sebuah janji yang harus diikuti.Ketika beberapa lelaki mengatakan aku cinta padamubererti aku tidak akan meninggalkanatauaku akan selalu setia.Ini mungkin ditakuti beberapa lelaki kerana mereka merasakan kata-kata itu sebuah janji yang jika janji itu tidak dipenuhi mereka akan menderita.

Menunjukkan kasih sayang

Kasih sayang boleh mendefinisikan sesuatu dari memegang tangan,mengelus sampai bercinta.Sebenarnya sebahagian besar lelaki boleh dengan mudah mengungkapkan perasaan mereka selama bercinta.Hal ini kerana setelah merasa dekat mereka berasa seolah-olah telah mencintai.Kontak fizikal akan menghancurkan halangan dan memberikan perasaan dekat hingga tidak mudah diperoleh dalam cara lain.Ini boleh menjadi satu masalah yang rumit kerana seks boleh membawa maksud hal berbeza bagi setiap individu.Sebahagian besar memerlukan kasih sayang termasuk seks kerana dengan inilah membuat mereka mencintai .Tetapi beberapa wanita bahkan perlu mendengar kata cinta diucapkan sehingga ketika seorang lelaki terbuka,dan memberikan kasih sayang dengan seorang wanita,inilah cara dia mengungkapkan cinta.Baginya cinta bererti saling bertemu.

Mengenalkan pada keluarga

Cara lain mengungkapkan aku cinta padamuadalah dengan membawa anda ke rumah untuk bertemu keluarga,kerabat dan temannya.ini bererti sebuah petunjuk bahawa lelaki memiliki perasaan lebih dalam terhadap anda.Tidak hanya dia bangga terhadap anda,tetapi dia juga ingin menghubungkan anda dengan orang-orang yang rapat dengannya hingga anda menjadi sebahagian daripada hidupnya.Jika tidak,ini suatu tanda perasaan yang dalam,dan anda perlu menanyakannya.

Memberi tanda sayang

Hadiah boleh merupakan ungkapan sayang oleh lelaki.Ada banyak jenis hadiah berbeza yang seorang lelaki biasa berikan,boleh jadi manisan,bunga, coklat dan catatan khusus.tetapi ada hal lain yang wanita sering kali tidak menyedarinya. bagi beberapa lelaki,memberikan waktu merupakan bentuk hadiah.Ketika seorang lelaki banyak menghabiskan waktu bersama,inilah cara dia mengatakan bahawa dia memilih anda untuk dicintai.
dunia lelaki.

* Copy from dunia cinta :)

Tuesday, March 20, 2012

Jalan-jalan PBK

Jalan-jalan kat pantai bukit keluang ngan ma, abah akmal & athirah .. ^^

makin cantik. makin jadi tumpuan . :)
Over excited pulak .. Hehe
abah gaya dato', ma still cun, akmal budak baik dan adik yang nakal-nakal manja .. Hehe
Gaya nak terbang pn boley .. yeah! Hehe
Eh.eh. nora danish. Haha .. perasan 100 peratus .. Haha .. :P
Peace! Love family so damn much! :)

Wednesday, March 14, 2012

Thursday, March 8, 2012

Al-Fatihah buatmu sahabat

Sungguh terasa kehilanganmu sahabat .. :'(
Darinya kita datang dan kepadanya jualah kita kembali .. Masya-Allah .. 
Beratnya hati kami untuk menerima kenyataan ini .. 
Subhanallah .. Sesungguhnya mati itu pasti .. 
Tenangkan hati kami ini Ya Allah ..
Wan Ahmad Hilmi .. 
Kenangan lalu xkan pernah kami lupa .. 
Sungguh kau insan yang sangat baik .. 
Tempatkan dia dalam kalangan orang yang beriman Ya Allah .. 
Amin .. 
:'(

Monday, March 5, 2012

Sila Lebih Sabar ..

Hati saya tak cukup sabar dan tak cukup kuat untuk terus bertahan. Saya pun manusia biasa yang ada sifat marah. Kalau kamu boleh marah, kenapa saya tidak boleh kan? tapi sabar saya lebih dari kamu .. dan marah kamu lebih dari saya .. Alhamdulillah, setiap hari saya bangga dengan sifat sabar yang Allah s.w.t kurniakan itu .. Mungkin saya sedang menenangkan hati sendiri yang agak penuh dengan rasa marah .. sifat syaitan yang saya sangat benci ..
Ya Allah .. sungguh saya x kuat nak menjaga hati orang-orang seperti ini .. Puas saya pujuk hati untuk bertahan sehingga diri sendiri yang tersiksa untuk menyenangkan orang lain .. Dan bukan diri saya untuk berkira dengan segala apa yang telah saya lakukan tapi, agak kecewa dengan insan yang x mampu menghargai nilai sebuah persahabatan .. 
Sabar duhai hati ..
:'(