Followers

Pages

Friday, June 29, 2012

Internship Oh Internship

Dah seminggu kat SKTPG ! best sangat.. lepas rindu kat budak-budak comel setelah bercuti beberapa ketika .. Ada tiga minggu lagi kat sini .. x boleh berfoya -foya .. masih banyak yang perlu diselesaikan .. Internship oh internship! awal-awal ni pn da agak busy dengan macam-macam kerja .. esok ada program Seiring Sejalan Bersama Pewaris .. budak-budak da excited nak lari .. asyik tanya-tanya aje .. hehe .. 
Program ni dikira first projek kteorang yg mne melibatkan murid Prasekolah SKTPG .. penyertaan lebih kurang 102 orang murid tambah ngan pewaris means 204 orang murid .. Meriah x?? Hee.. Petang tadi pn duk sibuk pasang banner, susun meja, pasang banting and buat icecream batang utk jual.. Dah macam apa dah cikgu ni .. busukkkk! balik umah air pulak xde .. aiyooo ... terpaksa tadah air kat luar, mandi jimat-jimat. satu baldi je sorang .. Haha ..
Oklah, next entry boley citer pasal Program Seiring Sejalan tuuu pulak .. adiosss!
budak chommeeelll! pikah the rock!

Tuesday, June 26, 2012

Go Go Genting!

Sabtu lepas, 23 Jun abg aku ajak p Genting ngan geng dia. Oh my! best giler p sna . First time jejak kaki ke sana setalah 5 tahun bermastautin kat bangi . nak kata jauh sangat xde la tapi almost 2 jam gak time nk p tu, sebabnya jem pulak tengah hari tu .. peneman aku hari tu, cik Yati .. hehe .. siyan cik yati, balik sampai penim-pemin kepala, semuanya angkara minum ayaq gas pastu main games tunggang terbalik .. huhu .. 
mula-mula, macam antara dua nak join k x. segan jugak kot-kot abg-abg sekalian x senang adik ayu ikot kan.. haha .. adik ayu pulekssss .. tapi lepas abg aku ckp diaorang mngalu-alukan, tambah needs a photogrpher, aku apa lagi.. on je laaaa .. haha ..
Baru sampai lepas beli tiket sebelum masuk dalam taman permainan dewasa! haha
first game diaorang main. Spinner!
ni la rupenyeee permainan spinner. sronok kn diaorang. aku x berani naik awal2 tuu.. haha 
seterusnye crockscrew! 

masuk dinosaur land lak
tggu nak naik sampan . eceh, bergembar ngan abe ajis dlu..
jupe budak2 comel. they from melaka! :)
haaa.. see that! dinosaur uuuuu! besooo!  gerak2 lak tuu .. mcm real pulak. hehe
main games flying coaster lak! terbang2 macam superman! haha
eh. eh. xde hal .. haha
diaorang main flying coaster sampai tiga kali taw! huff .. mantop btol!
da malam! ni la view hotel first world waktu malam ..hehe
berposing sakan.. ngee
Seronok weyh. hilang stress sekejap. x sangka dapat g genting berofe internship. haha. thanks abe asyran, abe ajis n abe apih bawak kita jalan-jalan. hehe. thanks jugak cik yatie sudi teman. len kali lau nak jalan-jalan boley ajak ayu lagi taw .. peace!!! :)

Menggamit Memori


Kadang orang tak faham kenapa kita buat itu, kenapa kita buat ini .. tapi pasti ada reason kan apa-apa yang kita buat .. contoh, mcmne nk lupakan orang yang betul-betul kita sayang, yang tiba-tiba lukakan hati kita bagai sembilu bisanya .. haish, kalo boleh kita xnk tahu apa-apa pn pasal dia, bukan sebab kita benci dia. tapi sebab kita nak lupakan dia, kita betol-betol nak lupakan dia. walaupun kadang-kadang kita stalk dia sikit-sikit, sebab kita nak tahu apa khabar dia kan. yelah, bukan senang nak lupakan orang yang kita sayang, nak benci apatah lagi. takde langsung perasaan benci tu cuma rasa sayang tu dah tawar bila dia lukakan hati kita. Hm.. aku betol-betol xnk ingat kisah lama tuu, arghh .. Seyes rasa nak nangis!

Dulu kan, waktu kita mula-mula frust, xtaw kita nak ngadu ngan sape .. tapi hati kena kuat, bila sorang-sorang mula la hujan air mata .. huhu .. kita ada satu habit waktu tu, kita suka luahkan apa kita rasa kat blog private kita. bila kita rindu dia, bila kita nak cakap dengan dia, huwaaa .. rasa macam zaman kemerosotan diri paling extreme r time tuh .. untung ada kawan-kawan yang banyak bagi kata-kata semangat and nasihat .. that's enough! cukup untuk buat kita terus tersenyum.

kita delate semua kenangan, termasuk ngan pesbuk lama .. ntah dah berapa fren kita rugi sebab lupa nk add balik dengan pesbuk baru .. Huhu.. tapi nak wat camne kan .. banyak sangat kenangan, banyak sangat .. kita xnak terus dibelenggu rasa yang kita sendiri x mampu nak melaluinya .. Hmm .. apapun dah genap setahun kenangan tu terus berlalu .. berlalu macam angin lalu .. Kadang-kadang kenangan tu menyapa dalam diam, moga bahagia awak, moga bahagia bersama insan-insan yang mampu buat awak tersenyum gembira.. :)

Huh! asal tachin lagi ni .. sudah cukup sudah! Hehe .. oke bye!


Monday, June 25, 2012

Thursday, June 14, 2012

La Tahzan

Janganlah bersedih ..


Janganlah berdukacita kerana berdepan dengan pelbagai kesukaran.
sebenarnya apa juga bentuk kesusahan akan menguatkan hati, menghapuskan dosa, melenyapkan rasa ujub, dan mengaburkan rasa sombong.


Kesusahan itu satu amaran awal, satu usaha untuk menghidupkan zikir, satu usaha untuk mengjaga hati dengan bersabar, satu persiapan untuk menghadap Allah.


Jangan bersusah hati sebab ia hanya membuatmu lemah dalam beribadah, putus harapan dan mengheretmu untuk berburuk sangka.
jangan berdukacita, sebab ada al-quran, ada doa, ada sembahyang, ada sedekah, ada perbuatan baik dan ada amalan yang memberi manfaat.


jangan berdukacita, dan jangan sesekali menyerah kepada kesedihan dan tidak melakukan sebarang kegiatan. bersembahyanglah .... bertasbihlah ... bacalah ... menulislah ... bekerjalah ...


"berdoalah kepada Tuhan kamu dengan merendahkan diri dan (dengan suara) perlahan-lahan. Sesungguhnya Allah tidak suka kepada orang-orang yang melampaui batas."
(Surah Al-A'raf:55)

Apam Polkadot

Syok isi masa lapang wat kuih muih camni .. Hari ni try wat apam polkadot .. Hehe .. Xka berapa pandai nk buwat pon. tapi suka-suka .. bg someone pn best jugak ni .. hehe ..
tema warna kali ni hijau+pink .. letak inti chocolate .. ngee .. Agak x lembut means agak keras la .. Haha .. kecewa cket.. Huk3..
Apapun adik-adik makan je .. kenyang perut suka hati .. Hehe ^^,


Wednesday, June 13, 2012

Monday, June 11, 2012

Semanis Manis Kurma

Layan semanis kurma pagi-pagi ni pn syok jugak .. tajuk hari ni xla layan sgt tapi best je tgk pasangan suami isteri ni kan .. Ustazah Siti Nurbaiyah ni comel jugak aku tgk .. cun je .. lagi sweet bila suami ustazah panggil "sayang" kat ustazah .. Then ustazah panggil "ling" kat suaminya .. Hehe .. ;)

Tambah ilmu motivasi cket pagi-pagi ni .. Cewaaah .. ^^,
.........................

Perkahwinan itu sesungguhnya peta Allah s.w.t.. Berbahagialah pasangan yang telah mendirikan rumah tangga.. 
Gembiralah berubah jadi lebih baik. InsyaAllah!

Tertarik dengan suami 5P yang diperkatakan. pasti suami 5P ni lah yang diimpikan oleh setiap isteri. apa 5P tuuu? 5P tuuu .. penyayang, penyabar, pembimbing, penghibur dan pendamai .. Untunglah pada isteri yang memiliki suami 5P ni kan.. InsyaAllah .. :)

*Kenyit-kenyit mata cikit sambil say gud morning! hee :)

Rapuh


Cinta dalam jiwa hanyalah pada-Mu ..

Maafkanlah bila hati tak sempurna mencintai-Mu ..

Dalam dada ku harap hanya diri-Mu yang bertakhta .. 

Friday, June 8, 2012

Mom!

i have no story to tell. 
just a few picture to show .. hehe :)
Cantik kn mom sy .. hee .. love her so much ..
we proud to be her daughter! ^^
Love is in the air!
lot's of love for you!
just be yourself! oh. ini nampk mcm suda gemok .. haha

Wednesday, June 6, 2012

E-Day

Alhamdulillah, selesai sudah majlis pertunangan saya .. eh, saya bertunang ker?? eh, eh, cilap laaaa .. cilap skrip .. kih3 .. selesai sudah majlis pertunangan antara encik shahrul azizi (abg longku) dan akak izan suhaizam .. Alhamdulillah .. :) majlis dijalankan dalam keadaan serba sederhana namun memberi memori yang amat manis kepada pasangan ni dan juga kepada kami sebagai insan terdekat .. insyaAllah, restu Allah s.w.t dan keluarga akan memberi sinar kebahagiaan kepada kalian berdua.
Haa .. nampak x gambar hantaran kat bawah ni? ce teke sape yang buat .. ehem2 .. sape lagi kan .. adik encik shahrul azizi yang cun ni lar .. hahaha.. koyas kejap .. yang bukan mish nuryu buat sirih junjung je, yang tu ekspress beli yang siap .. yang lain mish nuryu buat malam sebelum tu je .. dgn bantuan mom dan adik-adik tersayang .. syokkkk buat menda ni .. terus rasa nk bukak kedai wedding planner .. abah ciap approve lagi .. hahaha .. :D
Sape2 berminat nak buat tempahan gubahan dengan mish nuryu lepas ni boleyh la .. hehe :D
kek pertunangan .. ohh.. suweeet!
opss! pemandangan kat belakang tu x berapa nk ok. sila abaikan .. haha
bakal menantu no-2 mom! hehe ..
abg longku berdebor ghaib r tuuu ... hehe
fewwwit!

 Alhamdulillah .. just wanna say Alhamdulillah .. InsyaAllah keluarga makin besar nanti .. InsyaAllah .. 
Haiiii encik bakal suami saya, bila la awk nk datang dalam hidup kiter yer ? Opss .. hehe .. terlebeyh suda .. peace! :)

Monday, June 4, 2012

Cuti Sekolah

Seronoknya tengok orang kawen .. bila bukak wall pesbuk, penuh dengan gambar-gambar pengantin baru .. situ sini la orang kawen musim cuti ni .. fuhh .. bahagianyeee .. dalam minggu ni jugak insyaAllah my brother punye engagement .. Abg long ku, semoga jodoh yang diperkenalkan oleh keluarga ni membawa sinar bahagia buat kamu .. sementara cuti ni boleh la tlg yang mane ptot kan, buat gubahan and jadi photograpther x bertauliah .. haha .. macam x percaya pulak lepas ni tambah sorang lagi kakak ipar .. hoyyeeeahh! :)
Bila la nak rasa bahagia bersama orang tersayang ni .. adeh, berangan x sudah dah ni .. haha ..  



Sunday, June 3, 2012

Mandi Pantai


Cuti-cuti malaysia diisi dengan pelbagai aktiviti. as tour guide untuk cik aliya ngan cik zura yang menginap beberapa malam di resort mish nuryu a.k.a rumahku, aku bawak dia kat mana yang boleh bawak la .. Eceh, koyas sekejap .. haha .. oke, ni salah satu tempat kteorang p ---> Pantai Bukit Keluang .. tempat feberet .. hehe .. Kali ni p ngan diaorang, mandi manda la pulak .. jap je, x lama pun .. p pn da lewat, tapi tetap bestttt .. Hehe .. ;)
budak 2org ni mula menjejak ke gigi air .. Hee
Cik aliya mula termenung jauh .. ingat kat org jauh dimata dkt dihati ler tuuuu .. hehe

zura dah excited nk main air tuu .. peace dulu .. hehe
seronok diaorang main air kan .. Hehe
cik photographer pn nk masuk gambar .. hehe
kak zura ngan akmal .. ecece ... besttttt! hehe

pose special utk encik dotdotdot .. i miss you! haha :P

Friday, June 1, 2012

Wedding Umi

Alhamdulillah .. sahabat yang sorang ni dah pun selamat melangkah ke alam baru dalam hidupnya .. Tahniah dan semoga berbahagia hingga ke syurga buat sahabatku Umi Kalsom .. 


Gambar wajib kami .. :)
bersama puteri hari tuuuu .. cik Umi Kalsom
pengapit pengang bunga pulak .
eh, kami lagi .. hehe
susah jugak nak berhenti amik gambo .. dari mula sampai sana hingga lah nak balik .. haha .. nak uploud semua mmg xdpt la kan .. ucapan khas buat umi .. we all love u .. semoga berjaya mencipta syurga cinta yang diimpikan dan berbahagia hingga ke hujung nyawa .. :)