Followers

Pages

Saturday, November 26, 2011

Eish3 .. Budak-budak Sekarang ..

Isu budak-budak zaman sekarang memang jauh beza la ngan kita yang dolu-dolu ni .. terasa perbezaan zaman tu .. lau dulu time2 cuti sekolah korang wat apa ?? aku duk umah paling2 layan tv, jalan-jalan jarang jugak sebab parents x kasi .. petang-petang main kat lua umah ngan adik-adik .. main badminton, main ting-ting, main blue black [lompat getah] and macam2 lagi main-main .. explore sume .. Hehe ..

Tapi sepanjang seminggu cuti sekolah aku duk area bandar tuu, aku p jalan-jalan tengok suasana cuti sekolah kat area bandar tuu.. lain beno aktivitinya .. lain benar pergaulannya .. terasa diri macam ketinggalan zaman pn ada .. yelah, nk banding ngan budak2 skunk ni gler advance sume .. Huhu ..

Shoping mall penuh ngan budak2 remaja.. budak-budak sekolah la kan .. al-maklumlah cuti sekolah .. Usha-usha la kiri kanan depan belakang cikit .. x salahkan diaorang, mungkin cara didikan parents and tempat diaorang dibesarkan yang membentuk diaorang macam tu ..

rindu zaman kanak-kanak duluuuuu .. :)

3 comments:

Kacang Peace said...

zaman berubah..manusia pun berubah...

visitme@FaTiN cOrNeR said...

betol la..klu g panggung penuh dgn bdk2 skola je..zaman kita, tyme2 cuti main guli je..hihi..tmbh2 dduk kg..tp zaman kita la yg paling manis sbb xsemua rasa mcm tu kn?

mish aryu said...

btol cik kacang peace n cik fatin. zaman mcm kita msa kecik2 dlu mmg manis n xde ganti la .. adeh, rindu masa kecik lak .. hihi