Followers

Pages

Monday, June 27, 2011

Kibod

taw x pe kteorang kena belajou sem ni? Guess what !!
Kibod ok! Keyboard! Giler mencabar ah. mmg r nmpak best kn tapi nak ker boleh pandai main tu time bila tataw. Penim kepala aww .. Kibod pn x beli ag ni .. Okeh. Sape belanja saya kibod, saya belanja dia icecream ok x? Haha.. :P
Ni video time kuliah ngan encip Isa. Lecturer music kami ..
video

And some picture time duk lam bilik music! kawan2 ku yg bersemangat belajou music! hehe ^^
*Klik tuk besoukan gambr yer :)

Kembar Saya ! ^^

[yunk! thanks pinjamkan baju tuk photo2 ni.. Haha.. Saya suke guna sumer brg awop.. Lalala .. :P]

Inilah kembar saya! cik mieza weyh .. Caya x kteorang kembar? haha .. Xyah caya k waloupn da ramai org cakap kteorang seakan sama .. erkk? haha .. Actually, kteorang mmg xsama dalam sume hal tapiiiiiii sgt memerlukan each other. Cewaaahhh! Gaduh? memg selalu sgt la.. Dah lali da pn.. Asam garam perhubungan la kan gado2 tuu.. Haha.. Awak! sayang awak k.. Xmo gado2 selalu.. Huhu.. Semoga kita dapat jadi rumate + partner praktikum + bestpren + boypren [opss.. terlebey suda.. haha] yang palingggggg best! semoga kita mendapat sifat sabarrrrr yang berlipat ganda ok..!
^^

Another Sad Story

Seyes saya cakap. Saya betol2 rindu awak .. :)
Setiap saat saya ingatkan awak .. Sebab tu la adeee je keja saya nak wat .. Huhu .. Saya xley duk diam .. Sebab pe?? Sebab saya xnk ingat kat awak .. Saya betol2 xnak .. !
Awak .. Saya macam bukan diri saya tanpa awak .. Saya terlalu rindu kat awak .. Betol! Saya x tipu .. Walau saya senyum .. Walau saya ketawa .. Bayang awak tetap ada ..

Awak .. Saya dah xde teman berbual tuk gayut malam2 .. Huhu .. Xde orang da nk marah2 saya balik lewat ker, x makan ker, bangun lewat ker .. Huhu .. Saya dah xde tempat mengadu .. Saya xtaw nak ngadu masalah saya kat saper .. Orang lain x sama macam awak .. Saya rindu nak dgr suara awak ..

Awak .. Saya benci taw duk sorang2, sebab tu lagi buat saya teringat akan awak .. Tapi saya tetap bersyukur, saya bertuah sebab ada ramai sahabat yg care kat saya .. Saya suka bersama kawan2 saya, at least saya malu untuk menangis kn, Hehe .. Saya kurang berfikir tentang awak, saya ada teman yg boleh wat saya gelak .. Huhu .. Saya sayang kawan2 saya .. Mereka terlalu baik dan selalu ada untuk saya .. :)

Tapiiiii .. saya tetap rindu awak .. Dah lama kte x sembang kan, dah lama x mesej2 .. Saya taw saya degil sgt, walau berpuluh kali awak call saya tapi saya xpernah nak angkat, walau beratus mesej awak hantar, saya x penah nak balas .. Tapi bila saya terlalu rindu, saya tetap balas mesej awak dengan 1 or 2 patah perkataan kn, sebab saya memang rindu nak dengar khabar awak ..
Yer. saya taw, keras tol hati saya kan, saya pn xtaw mcmne nak lembutkan hati ni.. Haha ..
Awak .. Kenangan kita tetap menjadi ingatan saya .. Saya xpernah marahkan awak sebab saya pn x sempurna dan xlayak untuk membenci awak .. Percayalah, awak yang terindah buat saya ..
Awak ..
Awak baik2 saja kan? please baik2 kat sana .. Saya xnk awak sedey2 .. Saya xnk awak hilang semangat .. Tolonglah baik2 saja .. Walau saya dah xde ..


video

* Petikan cerpen "Yang Terindah" ... ^_^
peace yawww !! Hee

Sunday, June 26, 2011

Tanpamu

Tanpamu hidup jadi sunyi
Tanpamu ku seakan mati
Tanpamu bagai malam tanpa bintang

Tanpamu aku akan tersesat
Tanpamu tiada lagi hasrat
Tanpamu seakan jantungku berhenti

Kau yang terindah dalam hidup ini
Dan tak akan pernah berubah selamanya
Aku terlahir hanyalah untuk kamu
Jadi pelindung dirimu

Tanpamu nafasku terhenti
Keranamu ku ada disini
Tetap bersama ku selalu disampingku
Untuk selamanya

Tanpamu aku akan tersesat
Tanpamu tiada lagi hasrat
Tanpamu seakan jantungku berhenti

Kau yang terindah dalam hidup ini
Dan tak akan pernah berubah selamanya
Aku terlahir hanyalah untuk kamu
Jadi pelindung dirimu

Kasih yakinlah kepada dirimu
Sayang dan cinta ku pun hanya untukmu
Dan takkan berubah untuk selamanya
Cintaku padamu

Kasih yakinlah kepada dirimu
Sayang dan cinta ku pun hanya untukmu
Dan takkan berubah untuk selamanya
Cintaku padamu
Cintaku padamu
Cintaku padamu

... :'(

Saturday, June 25, 2011

Dating ngan cik tom.. Hee ..

Gambar intro nk tunjuk crocs bunga2 dah jejak kat Putrajaya semalam. Hehehe .. :)
Semalam kan, saya & cik tom a.k.a atiqah p jalan2 kat presint 6, Putrajaya. Time tu kat sana ada pertandingan kayak. Best jugak la tengok budak2 U bertanding. Hee.. Kteorang kuar berdua je sebab rumate saya balik Melaka, lau x kompen itot sekali. Hehe. So, kami macam dating la. Hahaha. Untuk Tom, saya nak ucapkan terima kasih byk2 sebab sudi kuar menemani saya. Jadi kounselor saya, dengar masalah2 saya. Dengar citer2 saya. Ecece.. Sayang awk ketat2 lah! Hehe..Actually kawan saya ada ngah kerja kat sana time tournament tu. Haa.. ni dia. Budak syam & sam. Bad a.k.a Syam tu kawan sekolah saya dulu. Kebetulan dia ada keja kat cni so, dia contact i. Kteorang borak2 kosong je. Besalah org tengah keja, xley kacow lama2.. Haha..[promosi hbt! sape2 yg berkenan dgn 2 org bro encem ats ni ley contct sy! Haha.. Jangan mara ea syam & sam.. Guro2 aje.. Haha]
Hehe.. Sembang2 ngan diaorang jap kat sna then saya ngan tom p Alamanda. Ce teka kteorang watpe? Heee.. Kteorang layan 1 muvie taw. Citer "231 Cinta" Hee.. Pastu terkantoi ngan abe ye n abe agis time jalan2 kat alamanda. Hehe. Sampai hati, abg2 ni bukan nk ajak adik dia kuar naik Odyssey pn. Werrkk! Haha ..Apa yang saya sukeeeeee! saya nak cakap.... Saya syg kawan2 saya sebab sudi menyerikan hari2 saya yang x berapa nak berseri ni.. Ahaks.. Sayang cik tom! muahss..! Hehe

Thursday, June 23, 2011

Makan Malam bersama Housematessss!


Semester baru ni baru bermula seminggu. And dalam masa seminggu ni jugak kami dah x duduk hostel lagi. Dah duk luar da.. Kami sekarang menginap di rumah no.2 Taman Casa Mekar. Berpenghuni seramai 9 orang ahli iaitu
Cik Aliya
Cik Mieza
Cik Bella
Cik Etie
Cik Naam
Cik Zura
Cik Isma
Cik Qilah
dannnnnn saya ... Cik Ayu! Hehe.
.
[atas permintaan rumate sy! sy ciap wat link k fb korang ag tuuu!] Haha..
Alhamdulillah, so far aman dan sentosa sahaja. Harapnya kekal sampai ke akhirnyalah kawan-kawan kan.. Lap u lah.. Hehe ..
Ok lah. Tadi kteorang sume p makan kat luar. Kat kedai DIKENALI. ^^
Sempat ag r kteorang posing2 cket.. Hik3.. Ok. Jum usha gambo kte ni ea kawan2.. :P


b4 balik ! ada orang belakang tu kan tarik tudung sy sampai kepala sy senget taw.. haha -->love dis picca fwen! -->Naam, Etie, Isma and Aliya ! -->
Bella, Qilah, Zura and Mieza ! -->Ayuani and her rumate .. Hehe :)



LOVE U ALL ! HIDUP RUMAH NO 2, TAMAN CASA MEKAR!! HOYEEAH!! :)

Dinner

Kuar makan ngan dua orang dak cute di ramai seafood! Hehe..
Cik mieza and cik aliya..^^
Posing dulu sambil tunggu makanan tiba.. Hehe

Wednesday, June 22, 2011

I LOVE SHAWL CONTEST


Salam! dah agak lama jugak asenya saya x hibur-hiburkan diri join contest.. hehehe.. petang2 yang hening ni, tetiba terjumpak blog blog
IDMA TEXTILE! Waaa.. manyak cantek dia punye textile dalam ini blog maa.. hehe.. Tapiii.. ada sesuatu yang menarik perhatian saya, I LOVE SHAWL CONTEST! Hehe.. Sooo.. bole x nk join jugak? Sebab saya memang loveeee shawl pown. Hehe .

Syarat-syarat nak join contest ni kan ~

1) uploud picture kte pkai shawl! pix sorang2. berdua, bertiga or berrrr berapa2 xley.. Hee
2) Wat entry pasal contest ni. Copy banner dia and link kan
[Mcm sy wat nie.. Hehe].
3) Bukak page IDMA TEXTILE ni pastu Like!
4) Tag sorang kawan or sape2 ..
5) Tinggalkan link kat entry I LOVE SHAWL CONTEST tuh ..

Senang je kannn... :)


/\
|
|
Banner IDMA TEXTILE

----
Gambar sayeeee ~
|
|
\/
Saya nak tag cik sukee bloging jugak. besfriend saya nih. cik aliya! Hehe..
Oke. Done! Tq .. ^^

Tuesday, June 21, 2011

Abang Long a.k.a abe yoe saya cakap, saya adek dia yang cekal. Waloupun x cakap depan2 tapi baca pn da wat saya touching. Tu jer saya nak taip. Hehehe :)
Thanks tuk kata2 semangat tuh ! ^_^
sayang abg2 saya! :)

Monday, June 20, 2011


Tuhan ciptakan 100 bahagian kasih sayang. 99 disimpan disisinya dan satu bahagian diturunkan ke dunia. Dengan kasih sayang yang satu bahagian itulah, makhluk saling berkasih sayang sehingga kuda sanggup mengangkat kakinya kerana takut anaknya terpijak. Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehinggalah kamu kehilangannya. Pada saat itu, tiada gunanya penyesalan kerana perginya tanpa berpatah lagi ...


Sunday, June 19, 2011

Ida, Afiq n The geng!

Banyak menda terjadi dalam hidup aku lately r.. Ada menda baik, dan ada menda x berapa nak baik jugak la.. Oke, aku xmau citer menda2 sedey.. Walaupon aku memang sedey.. Err.. perlu ker aku mation aku sedey? Haha.. xperlu kot.. :P
Adik aku, cik Fida tuh da gedik2 ngade ngan pakwe dia. ah, mencik i.. Pakwe ciap datang uma lagi. werkk! huh. So, aku as kak long xkan x layan budak2 tuh kan. tetamu ni i layan je la.. Kak long bawak je adik2 ni p tempat biasa kak long p.. First, Bukit Keluang then Lata Belatan. Kak long apa lagi, posing je la.. hek3.. [hobiiiiiii....] bosan posing sorang2, pastu posing bersama-sama mereka jugeee ~


Saturday, June 18, 2011

Akak long bawak adik2 jalan pantai... Yeayyy!

Hari rabu lepas saya p main2 ngan adek2 saya kat pantai taw. Pantai mne lagi kteorang suka p, pantai Bukit Keluang r... tempat feberet kteorang.. Hehe.. Menda penting kena ada adalah camera! xpn paling2 xbawak apa2, handphone kena ada r.. [sbb ada camera gak kn].. Haha..
Sebabnya kteorang sukeeeeee sgt bergambar. Err.. kteorang ker saya jer ea? Haha.. Biarpon muka xmasyuk camera pn tapi still gak nak merasa mcm model.. Haha.. Nak perasan je kijo nye .. :P

Akmal!hampir melawan ketinggian akak. seb bek pakai hill hari tuu~

Athirah! budak paling manja dalam umah slps kak long.ahaks!

Fida. ada masa bole jd my bestie.baikkkk jerr.
ada masa bole jadi musoh.haha :P

Ok. kak long lak posing sorang! haha.. :P

Thursday, June 16, 2011

Wuuuu ~


Jom sama-sama layan lagu jiwang ni. Wat ubat luka hati parah :


Pernahkah engkau hargai
cintaku yang sejati
pernahkah engkau mengerti
akan diriku ini

Betapa hebatnya cintamu
memberiku sejuta pilu
betapa agungnya asmaramu
membuatku terpaku

Korus
Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa batas degupan jantungku
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Kan kuabadikan dikau
suatu kenangan yang manis
yang tak mungkin aku lupa
untuk selamanya

Kan kucoretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
dapat jadi yang terindah
di dalam hidupku ini

Korus *

Bagai bahtera yang dilanda badai
Gelora cintamu
Mengoncang jiwaku
Berombak mencari
Daratan yang damai
Ohhh cintaku

Korus *

Aku coretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
agar jadi yang terindah
dalam hidupku ini

....................................... :'(

Wednesday, June 15, 2011

Tomey yg Comel

Hari tu aku jadi photographer tuk si masam kesayangan kat rumah ni : si tomey! Hehe. Kucing kesayangan rumah ni. Sekali kena mara ngan nenek aku coz amik gambo kucing ni! Yer la, dia cakap pendek umor kucing tu nanti lau amik gambar dia.. Hee.. xtaw la btol x kan.. Orang tua mmg byk pantang larangnya tapi mungkin btol mingkin jugak tidak. Sume kuasa Allah s.w.t kan.. :)
So, meh tengok tomey nie.. x edit pn gmbo tomey ni.. Hehe .. comel ker x? Bole jadi model kalendar x? Haha .. ^^
Haa... amacam? si tomey masam ni comel kan? Hehe..

Tuesday, June 14, 2011

Burung Layang-Layang Walid


Haip.. Assalamualaikum? .. ^^

u all! tahu x burung layang-layang walid? Hari ni i berjodoh dgn sekor burung ni taw. Comel sgt!. Time tu baru je lps hantaq buku kat library Jerteh. Kat area situ la aku nampak ada sekor burung duk diam je belakang tayar sebuah keta ni. Sadis kot. lau dibiarkan kat situ kompem jadi mcm daging burger t. erkk!! xley bayang ah. So, aku amik la si comel tuh! macam sakit je. sayap yer patah ker? kena pijak ker? ker burung ni baby ag, xley terbang? huff.. byk persoalan. Pastu aku +
Eda + Azima decide nak bawak dia p klinik haiwan. Kat mne ea? taw kat kg raja tapi xtaw kat mne btol2 nye. Huhu .. Tapi before p klinik. burung ni kena teman p settle sume hal kat Jerteh dlu. Mcm ni la yer duk kat tgn aku.. Huu..
Baby ni diam je [mandai bg nama baby.. Hehe] . Tapi bila usik2 mula buka mata + buka mulot + nanges2 .. [taw2 je burung tu nanges. phm bhs burung kot. Hehe]. Pastu kami p Kg. Raja. Pusing punye pusing akhirnya jumpa jugak : Pejabat Perkhidmatan Veterinar Daerah Besut! Sukee sgt. Bole la rawat burung ni kan .. :)
Agak kekok masuk tempat ni. Tapi beranikan diri jugak demi baby! ahaks .. Pastu belum sempat masuk pejabat ag terserempak ngan sorang encik ni. Kat situ jugak lah kami memulakan cerita + bincang2 itu ini.. Huu..
Secara ringkasnya, kami dapat info pasal burung nie! :

* Nama burung ni Walid. Spesies burung layang-layang. Sayap dia panjang berbeza dgn burung layang2 biasa.
* Sarang burung layang-layang walid sgt byk khasiatnya!
* Orang sanggup buang burung layang-layang walid ni semata-mata nk amik sarang dia je!
[kejam tul! grr! menci manusia mcm ni!huh!]
* Sarang dia 1 kilo boleh mencecah harga 3+++ kot ..
* Burung ni akan terbang dari pagi dan pulang semula ke sarang waktu petang tanpa hinggap di mana! dia boleh terbang kira2 50km!
* Burung ni under kajian pihak veterinar lagi ..

Hari ni aku baru kenal burung layang-layang walid ni. Tengok kat burung tu tadi kecian sangat. Hajat di hati memang nak bela tapi bila pikir balik macam mne lau dia x hidup macam mne? nyesal kot gue! huhu.. Encik tu cakap lagi burung ni makan makanan kat udara. makan apa pn xtaw. pihak dy pn jaga setakat yang termampu saja. Tapi lau aku jaga bole hidup k? so, aku decide tuk bagi kat diaorang je jaga. Mybe diaorang lebey layak kan...


Saat penyerahan si comel burung layang-layang walid .. sedey seh ..
will miss you baby! :(

Hantar Abg ngOh p airport !

Haip! semalam aku 1 family (-) tolak abg long [xnk ikut sebab nk bukak CC] p kat Pengkalan Chepa, Kota Bharu coz abg ngoh nek flight balik KL.. Hoho.. Sejak bila ber'abg long abg ngah ni xtaw. Haha. Saje je suka-suka.. ^^
So, pas kteorang hntr abg aku tuu.. kteorang p makan kt kfc tingkat atas tu japp.. Hee.. Pastu pastu kteorang ingat nk p WCH! taw x pe WCH?.. WCH ni singkatan kepada Wakaf Che Yeh! Hehe.. tapiiiii... disebabkan tersesat sket (+) jam pun da agak lewat, kteorang terpksa cancel je lar. Then, Abah cakap nak bawak kteorang p hari ni plak WCY.. Yeayyy! Hehe ~
Pastu pastu .. [aish. bpe byk pastuuu daa] abah stpo kat kedai makan Seri Perantau [kedai feberet abah. hehe] kat Pasir putih tu. Aku sempat habiskan sekeping roti canai! ok lah tu.. Hari pn da lewat, kteorang balik dari kedai tu area pukul 12.15 daa.. Huhu..

Pix ni time kat airport pengkalan chepa! ^_^ [chOwww!]

Saat abg ngOh aku check in! [sempat ag snap kn. Hehe]

Over edited! Haha.. [Jelez tgk poster akak pramugari ni cantik sgt.. Haha]

Posing dulu b4 balik.. Hehe.. Bubye! ^^

Monday, June 13, 2011

Sisa Kisah Kita

Salam .. Hai u all .. !
dah dengar lom single Lena AF9? Saya dahhhh.. Saya suka lagu ni waloupun sy minat Hazama lebih lagi.. Hik3.. Lagu dia besttt! Jom dengar sama-sama jom.. Nak nyanyi pown buley .. :)

Lirik Sisa Kisah Kita :

Dari sisa sisa kisah kita berdua
Tak pernah ada persefahaman
Walau dalam cinta

Tiada guna penyesalan
Jangan berdusta
Usah menafikannya
Ini kesudahannya

Tangisan air mata
Tak bererti lagi…

Jangan kau ganggu aku lagi
Jangan kau coba tuk permainkan
Sakit di hati yang rapuh ini
Yang telah kau hancurkan
Yang kini sudah tertutup buatmu
Untuk selamanya
Tuk selamanya

Dari sisa sisa kisah kita berdua
Tiada pernah ku sangka
Akhirnya begini
Usah kau coba merayu berkata dusta
Jangan pura cinta padaku
Meminta ku kembali

Tangisan air mata
Tak bererti lagi
Jangan kau ganggu aku lagi
Jangan kau coba tuk permainkan
Sakit di hati yang rapuh ini
Yang telah kau hancurkan
Yang kini sudah tertutup buatmu
Untuk selamanya
Tuk selamanya

Oh Tuhan
Berikanlah ku
Kekuatan…

Jangan kau ganggu aku lagi
Jangan kau coba tuk permainkan
Sakit di hati yang rapuh ini
Yang telah kau hancurkan
Yang kini sudah tertutup buatmu
Untuk selamanya
Tuk selamanya


Saturday, June 11, 2011

Ratu Nanas !

Saya ratu nanas !! .. wahaha .. jom gelak besou-besou .. macam xde keja len da ko ni mish aryu kan .. ngan nanas pown nak posing op? Hahaha .. oke! suka hati saya lar ..werkk !! adek saya kata saya gile! huh! biarlah .. gile-gile je pn bukan gila! Werrkk lagik .. Haha .. Actually saya nak share khasiat nanas ngan sape2 yang nak taw r .. Oleh sebab nanas da jadi feberet saya sejak balik rumah hari tuuuu lagi.. saya sangat suka nak taw pe khasiat dia kan .. So, meh saya share cnie ea ..

Paling utama la kan. pasti anak2 dara suka taw khasiat dia yang ni. Saya pn sukee.. Haha.. Nanas ni ada vitamin A, B1 dan bromelain [utk wat lembut daging]! yer jugak ada asid sitrik yg mne berkesan utk hilangkan lemak and menguruskan badan. Haa... caye x? pastu kan hari tu aku penah ter'tonton [ntah bhs pe aku gne ni bantai je] tv sal nanas jugak. Dia siap jadikan nanas ni bahan utama dia guna tuk penjagaan kesihatan dalam spa.bley wat komersial ag. Nak taw dia guna nanas watpe? yer bg lurut kat rambut, wat masker n jadikan minuman rutin n ape ntah lagi. Tapi mmg bgus ah. :)

Actually aku mkn nanas kena rasa isi dia dlu camne gak. lau masam sgt aku x mkn sgt la. manis aku sukee.. ececeh.. yang ni kurang baik cket, manis jer suka! taw x kandungan gula dalam nanas ni pn tinggi?? [err.. ni btol ker auta je ea??] haaa.. Lagi satu, vitamin B1 ni membantu proses penghadaman dan melicinkan proses pencernaan dalam usus.. so, pandai2 la bajet makan. Jangan asik nak menelan je taw yer cik Ayuani!!... Kang terlebih cerna lak camne?? Hehe.. :P
saya suka nanas! nanas pun suka saya! ^^