Followers

Pages

Thursday, December 15, 2011

Entry Emo Untuk Ko

Entry emo ni aku bg khas tuk ko sebab wat aku turut sama emo dengan masalah ko .. Haha .. :P
Kalau hari-hari asik duk gado, duk tengking-tengking, langsung xley nk caya antara satu sama lain, xboley nak hormat pravisi masing-masing apa kes nak stay sakit hati ngadap menda sama .. Sori la derr .. gua bukan macam lu ah .. yang kemaruk sangat nak kat laki tu sampai lu xley nak pikir mana baik mana buruk .. Fuhh .. asal aku geram sangat xtaw ni .. Arghhh .. bosan taw duk hadap menda sama setiap hari .. Bukan masalah aku pn da jadi masalah aku gak .. Huhh .. Spoil my mood .! grrrr ..
Ni aku nak bagi 3 simple punya nasihat sikit deh :
First, ko muda lagi sayang . xpayah nak serious sangat cintan cintun sampai macam nak roboh satu dunia bila ko gadoh .. Lau betul dia jodoh ko, terima seadanya .. dalam hubungan xpayah nak paksa-paksa . xpayah nak jadi queen control sgt . Haish, x kawen lagi da nak control2 ..
Seconly, kalau betul dy sayang ko, dy akan sedaya upaya cuba jaga hati ko kan . xperlu ko nk contack dy 24 jam tnya napa x contact ko sebab kalu ada rasa syg, rasa kasih, rasa rindu ko xpayah tanya pn dy akan contact ko . Sebab tu org kata cinta x boleh dipaksa . Lau paksa2 tu dah bukan cinta jadinya . 
Thirdly, Paling penting kena banyak sabar .. Cuba faham situasi masing-masing .. Jangan cepat naik angin . ini x, angin puting beliung pn kalah ngan ko taw .. Haha .. Dua-dua pihak kena saling faham la, bukan sorang je .. x ker tu lebih baik??

*khas untuk ko yang biarlah rahsia. akhir kata, ak syg ko .. n post 'patah tumbuh hilang berganti' kat bawah ni pn khas tuk ko :P

4 comments:

snf said...

sbr sbr ye..manusia nie mcm mcm:-)

mish aryu said...

Hehe .. Iyer cik snf .. sabr je ni .. :)

syam mamai said...

pe ni ckp pasal sy..tk suka..tk suka.. huk huk

mish aryu said...

hahaha .. eh, asal pulak syam terasa nih .. bkn syam la syg :P